Uncategorized

Am ajuns in sfarsit in Bruxelles

Posted by andrei

Vacanta ta perfecta este mai aproape decat te-ai fi asteptat, trebuie doar sa te orientezi unde trebuie. Astfel, la Fabrica de Vacante se poate spune ca esti pe maini bune intrucat aici te asteapta o multime de oferte pe care merita sa le descoperi, nenumarate destinatii din care sa alegi si tot profesionalismul care sa te ajute sa iti planuiesti un concediu de vis. Nu lipsesc nici propunerile, asa ca poti sa mergi cu avionul spre Bruxelles si in cel mult trei ore ai ajuns in capitala Belgiei, unul dintre cele mai frumoase orase europene.

Catedrala orasului

Aceasta este, cu siguranta, una dintre cele mai emblematice structuri din capitala Belgiei. Totul a inceput in secolul XI-lea, iar 200 de ani mai tarziu au fost adaugate si turnurile actuale, ceea ce presupune ca in total a fost nevoie de 300 de ani pentru finalizarea catedralei orasului, cunoscuta initial drept Catedrala Sf. Mihai.

Primaria

Cele mai multe orase mari aleg ca primaria sa fie gazduita in zgaraie nori moderni, dar nu si Bruxelles care a ales aceasta cladire in stil gotic din anii 1400. Din Grand Place, aceasta este ultima cladire medievala care a trecut testul timpului, iar structura in sine este impresionanta, fiind decorata, printre altele cu 137 de statuiete care infatiseaza persoane importante din istoria orasului.

Atomium

Probabil ca oricine a auzit de Atomium, una dintre cele mai faimoase structuri din oras care a fost construita in anul 1958. Aceasta cuprinde noua sfere, dintre care doar sase sunt deschise publicului, insa vizitatorii au ocazia de a lua un lift pana in varf, de unde sunt recompensati cu vederi spectaculoase.

Grand Place

Aceasta reprezinta piata centrala a orasului si reprezinta una dintre cele mai vizitate zone din Bruxelles. Aici se regasesc principalele atractii, iar saptamanal se organizeaza o piata, traditie care a inceput inca din anii 900. Astazi, piata este punctata de fel si fel de cafenele, restaurante si cluburi in care turistii isi pot petrece timpul liber. Poti sa iti aloci chiar si cateva zile pe care sa ti le petreci in zona si probabil ca tot nu va fi de ajuns pentru a descoperi principalele atractii.

Notre Dame du Sablon

Aceasta este una dintre mai cunoscute constructii din oras, fiind ridicata in secolul al XVI-lea. Daca mergi cu avionul spre Bruxelles, cu siguranta, trebuie sa incluzi si aceasta catedrala, care e faimoasa in special pentru ferestrele sale frumos pictate.

Bineinteles, Bruxelles este una dintre cele mai grozave destinatii catre care te vei putea orienta nu numai pentru un city break, ci pentru o escapada de o saptamana sau chiar mai mult, trebuie doar sa apelezi la Fabrica de Vacante si sa alegi pachetul care iti convine.

Related Post

Leave A Comment