Uncategorized

Am fost in cele mai mari orase din Romania

Posted by andrei

Daca locuiesti in capitala si nu ai vazut inca principalele orase ale Romaniei, cu siguranta, merita sa o faci, mai ales in conditiile in care marile destinatii sunt legate intre ele prin zboruri directe. Apeleaza la Fabrica de Vacante si pregateste-te de urmatoarea ta calatorie pentru ca aici gasesti bilete de avion din Bucuresti spre Cluj. Acesta reprezinta unul dintre orasele care s-a dezvoltat cel mai mult in ultimii ani, iar pe vizitatori ii asteapta o multime de atractii ce merita sa fie descoperite.

Cetatuie

Daca ajungi in Cluj-Napoca poate ca unul dintre punctele principale catre care trebuie sa te orientezi pentru inceput este Cetatuie. Aceasta e o veche fortificatie care dateaza inca din secolul al 18-lea, iar de aici se poate admira orasul de la inaltime. In trecut, acesta era un punct de observare, dar avea si rol defensiv, pe cand astazi cei curiosi se pot bucura de o vedere deosebita.

Gradina Botanica

Totodata, oricine ajunge aici trebuie sa includa pe itinerariul sau si o oaza de verdeata, iar Gradina Botanica din Cluj-Napoca este una dintre cele mai frumoase din intreaga tara. Aceasta a fost infiintata de catre profesorul Alexandru Borza in anul 1925, iar in fiecare an pe aici trec aproape 200.000 de mii de turisti.

Teatrul National

In acelasi timp, Clujul este cunoscut si pentru scena sa culturala, motiv pentru care o seara la Teatrul National se poate dovedi a fi o idee grozava. Cladirea in sine reprezinta o adevarata atractie, iar peste strada se regaseste Catedrala Metropolitana, care a fost construita in decurs de 10 ani, intre 1920 si 1930. Aceasta reprezinta a patra cea mai mare catedrala din Romania si poate fi vazut ca un adevarat simbol al ortodoxismului in Transilvania.

Biserca Sf. Mihai

Piata Unirii din Cluj-Napoca reprezinta o alta mare atractie a orasului si tot aici se regaseste a doua cea mai mare biserica in stil gotic din Romania. Constructia dateaza din secolul al 14-lea, iar pana in ziua de azi a ramas un monument cultural foarte important pentru Transilvania. De asemenea, biserica este vegheata de o statuie impunatoare care il infatiseaza pe Matei Corvin.

Muzeul Etnografic

O alta experienta grozava de care se poate bucura oricine ajunge in Cluj este vizitarea muzeului Etnografic Romulus Vuia pentru ca toti cei care ajung aici vor fi purtati intr-o calatorie in timp. Oricine poate intra in pielea locuitorilor zonei din urma cu cateva sute de ani si pot invata cateva dintre tehnicile mestesugarilor.

In apropiere

Transilvania este considerata de multi cea mai frumoasa regiune a Romaniei si pe buna dreptate intrucat aici se regasesc o multime de atractii, astfel ca numai in apropiere de Cluj-Napoca putem descoperi Salina Turda, lacul Belis sau, de ce nu, muntii Apuseni.

Related Post

Leave A Comment