Stiri Economice

Boeing va colabora cu Romaero

Posted by andrei

Unul dintre cei mai importanti constructori de avioane la nivel mondial, americanii de la Boeing au anuntat ca vor colabora cu Romaero, companie de stat romaneasca de unde sunt achizitionate componente pentru avioane. Astfel, pentru a putea creste productia modelului 737 care este utilizat in proportii importante de multe companii aeriene din lume, aceasta colaborare este esentiala, iar anuntul a fost facut de Maarten Kluit, directorul de vanzari din Europa.

De asemenea, acesta a afirmat ca Romania este un jucator important al acestui domeniu, aspect evidentiat si de istoria bogata in aviatie, care a inceput inca de la de debutul secolului trecut. Kluit a continuat prin a confirma faptul ca multe avioane folosite astazi functioneaza cu ajutorul unor piese fabricate de companii precum Romaero. Aceste afirmatii au venit in cadrul spectacolului aeronautic gazduit in capitala Frantei, Paris Air Show 2017, considerat cel mai mare astfel de eveniment din lume.

O relatie lunga

Romaero a inceput colaborarea cu Boeing inca din urma cu 20 de ani, insa acum urmeaza ca contractele sa fie extinse, iar pe aceasta cale vor fi intretinute si reparate aeronave folosite atat pentru transportarea pasagerilor, cat si de marfa. Toate aceste servicii sunt asigurate din cadrul platformei din Baneasa, iar directorul de vanzari a continuat prin a afirma ca Romaero are ocazia de a se dezvolta considerabil in urma parteneriatului.

Blue Air

Nu trebuie omis nici faptul ca majoritatea companiilor aeriene din Romania au fost dintotdeauna clienti fideli Boeing, in special in ultimii ani cand a avut loc o crestere considerabila. De asemenea, si Blue Air, cel mai important jucator de pe piata aeriana a Romaniei a semnat un contract pentru comandarea a sase aeronave Boeing din seria 737 Max, urmand ca mai apoi sa achizitioneze inca doua, iar pe aceasta cale va deveni prima companie a tarii care va utiliza acest tip de avion, preturile de lista pentru acestea fiind de putin peste 600 de milioane de dolari. Mai mult, alte 12 aeronave din aceeasi serie vor fi inchiriate direct de la Air Lease Corporation, pentru a putea inaugura in continuare rute noi.

Leave A Comment