Lifestyle

Care sunt procedurile de recoltare a celulelor stem

Posted by andrei

Aceasta solutie a revolutionat medicina intrucat aduce o multime de avantaje sanatatii propriei persoane, dar si familiei, iar procedura nu este deloc complicata, existand mai multe modalitati prin care se pune in practica. Bineinteles, totul trebuie sa inceapa cu niste pregatiri, in functie de locul din care celulele stem sunt recoltate, maduva spinarii fiind un loc ideal din acest punct de vedere, insa si sangele periferic reprezinta o sursa foarte buna.

Sangele periferic

De obicei, cu pana la cinci zile inainte de recoltare este nevoie de efectuarea in fiecare zi a unor injectii cu o proteina sintetica, care ajuta la mutarea celulelor stem din maduva spinarii in fluxul sanguin. Totusi, inainte de procedura sunt efectuate mai multe verificari, iar daca totul decurge in conditii optime va incepe recoltarea, cu ajutorul unui aparat special care separa automat celulele stem de celelalte din organism, care au diferite functii. Totul este foarte simplu si se desfasoara in decurs de cateva ore, in functie de cantitatile care se doresc a fi recoltate, timp in care pacientii nu vor avea parte de dureri sau disconfort intrucat procedura se efectueaza sub efectul anesteziei.

Maduva osoasa

Exista si situatii cand, din diferite motive, medicii nu au cum sa recolteze celulele din sangele periferic, caz in care se opteaza pentru recoltarea acestora din maduva osoasa. Si aceasta procedura este foarte simpla, asa ca afla informatiile de aici despre modul in care celulele sunt recoltate. Bineinteles, procesul este efectuat sub anestezie generala, iar pacientii stau asezati pe burta, dupa care soldurile lor sunt expuse si dezinfectate cu substante speciale, urmand ca mai apoi sa fie inserate niste ace foarte subtiri, care penetreaza pielea si ajunga pana la os. Mai apoi se ataseaza o seringa acelor, pentru ca prin intermediul acestora se colecteaza cu usurinta celulele stem.

Recuperare rapida

Singurul minus e reprezentat de posibilitatea ca zona sa fie usor inflamata si ceva mai sensibila pret de cateva zile, insa recuperarea este foarte rapida, iar prin simpla aplicare a unor comprese cu gheata procesul de vindecare este grabit.

Profesionalism

In schimb, este important sa se apeleze la specialisti ai domeniului, care sa asigure cele mai bune servicii si proceduri efectuate in conditii optime, in caz contrar exista cateva complicatii care pot aparea. Afla informatiile de aici de la StemSure, care se remarca printr-o bogata experienta, de aproape 10 ani si vezi care sunt riscurile la care te poti supune care nu colaborezi cu cine trebuie. In primul rand pot aparea sangerarile, caz in care acestea trebuie oprite prin diferite mijloace, insa daca procedurile nu sunt respectate, uneori pot aparea si infectiile, iar pentru stoparea lor se pregateste un tratament cu antibiotice ce se va administra pe cale orala.

Related Post

Leave A Comment