Lifestyle

Ce ai de vazut in capitala Italiei

Posted by andrei

Atunci cand vine vorba de vacante, Italia este una dintre cele mai grozave destinatii intrucat propune o multime de optiuni, pentru toate preferintele, motiv pentru care descopera oferta Aerotravel, de unde poti alege un city break catre mai multe orase. Un bun inceput poate fi cu Roma, intrucat acesta este vizitat anual de milioane de turisti si nimeni nu va ramane fara activitati disponibile.

Biserica Sf. Petru

Cine ajunge in Roma nu are cum sa rateze Vaticanul, epicentrul romano-catolicilor, care este deschis zilnic pentru tururi gratuite. Dintre toate atractiile, biserica Sf. Petru se remarca prin arhitectura sa unica, iar cei care ajung aici au posibilitatea de a urca cele 323 de trepte pentru a ajunge in varful sau de unde pot fi admirate imprejurimile. De asemenea, aici sunt organizate slujbe zilnice, insa este important de stiut ca este impus un cod vestimentar foarte strict, fara fuste scurte, palarii, sepci sau umeri goi.

Panteonul

Chiar daca numele constructiei poate fi tradus drept Templul Zeilor, Panteonul reprezinta locul in care au fost inmormantati regii Romei, dar si alte personaje importante de-a lungul istoriei. Templul a fost ridicat intre anii 118 si 128 i.H. pe locul unei alte vechi constructii si in ziua de azi este vazut ca o minune arhitecturala. La un moment dat Panteonul era cel mai mare dom al lumii si astazi este cea mai bine pastrata cladire a imperiului roman.

Colosseum

Descopera oferta Aerotravel, alege un city break Roma si pune Colosseum pe lista ta de activitati, intrucat aceasta atractie nu are cum sa lipseasca. Constructia acestei structuri impunatoare a fost finalizata in jurul anului 80 i.H. iar la acea vreme putea gazdui peste 50.000 de spectatori, atrasi de evenimentele organizate, precum luptele cu lei si nu numai, in timp ce astazi vizitatorii pot lua parte la tururi organizate.

 

Leave A Comment