Uncategorized

Ce este propolisul?

Posted by andrei

Propolisul poate fi considerat “cleiul” care imbina totul intr-un stup de albine. Initial, se credea ca acesta ofera pur si simplu protectie stupului fata de elementele severe ale naturii (de exemplu, ploaie, vant rece, zapada), insa protectia fata de elementele naturii este cel mai rudimentar scop al propolisuluii. Adevarul despre propolis este ca ajuta sa intareasca structura stupului si stabilitatea acestuia, ajuta la minimizarea vibratiilor perturbatoare, reprezinta o bariera pentru prevenirea bolilor si a parazitilor care pot duce la infectarea stupilor si mumifica intrusi mici intr-o bariera protectiva.

Propolisul este in mod obisnuit o rasina mixta, compusa din ceara de albine, saliva, seva si diverse produse botanice din zona inconjuratoare. Ca toate lucrurile de albine https://arcsfl.com/valium-rehab-treatment-centers, compozitia naturala a propolisului ofera o multime de beneficii omului atunci cand este incorporata intr-o dieta regulata. Totusi, propolisul este rar disponibil in forma sa pura si acesta este de obicei obtinut din stupi si contine produse apicole.

Care sunt aplicatiile propolisului in medicina?

Cand oamenii de stiinta au studiat indeaproape compozitia chimica exacta a propolisului, au descoperit ca aceasta contine de fapt peste 300 de compusi naturali, printre care aminoacizi, cumarine, anticoagulanti, aldehide fenolice, polifenoli, chinine si steroizi. In general, propolisul brut este alcatuit din aproximativ 50% rasini, 30% ceara, 10% uleiuri esentiale, 5% polen si 5% compusi organici diferiti. Lucrul interesant despre propolis, care este valabil si pentru miere, este ca compozitia sa va varia intotdeauna in functie de timpul exact de colectare, locul de colectare si sursele de plante din care a fost alcatuit.

Adevarul despre propolis este ca medicii il recomanda pentru tratamentul ranilor cauzate de bacterii Adult Games, pentru tuberculoza si infectiile tractului respirator superior, in cazul infectiilor cauzate de virusi (inclusiv HIV, gripa porcina H1N1 si raceala comuna) sau in cazul ciupercilor si organismelor cu o singur celula numite protozoare. Propolisul este utilizat si pentru cancerul nasului si gatului, pentru tratarea verucilor si pentru tratarea problemelor gastrointestinale, inclusiv a infectiei cu Helicobacter pylori sau in boala ulcerului peptic Nectar Leaf.

Se poate aplica propolis direct pe piele pentru curatarea ranilor, in cazul herpesului genital, ranilor hepatice (herpes labialis), umflaturilor vaginale (vaginita) si arsurilor minore. Propolisul este, de asemenea, utilizat local ca o apa de gura pentru a trata rani dureroase in gura sau inflamatii (mucozita orala), afte (candidoza orofaringiana) si pentru a imbunatati vindecarea dupa o interventie chirurgicala orala. Mai mult, acesta este utilizat ca ingredient in produsele cosmetice, fiind de obicei un produs sigur, care nu provoaca efecte secundare, daca este administrat pe cale orala sau aplicat pe piele in mod corespunzator. In schimb, poate provoca reactii alergice, in special la persoanele alergice la albine sau la produsele apicole, pe cand pastilele ce contin propolis pot provoca iritatii si ulceratii la nivelul gurii.

Related Post

Leave A Comment