Uncategorized

Cum poți elimina mirosurile din dulap?

Posted by andrei

După un timp, dacă hainele stau prea mult în dulap, pot prinde un miros ciudat, iar pentru a evita acest lucru, există câteva modalități ecologice și naturale prin care îți poți împrospăta garderoba. În locul pastilelor parfumate, poți apela la câteva trucuri naturale. Pentru început, ca să știi ce metodă să folosești, trebuie să găsești cauzele problemei. Dacă simțiți un miros mai acru, înseamnă că șoselele tale sau chiar papucii au nevoie de o curățare în profunzime. Totodată, mirosul înțepător al mucegaiului poate fi rezultatul unei umidități excesive. Un alt lucru mai puțin cunoscut este acela că împachetatul excesiv al garderobei, dar și lipsa aerului pot duce la mirosuri neplăcute. În acest context, singurul vinovat ar putea fi camera slab ventilată.

Acum că am descoperit câteva cauze, ne putem întreba cum putem combate problema și ce soluții avem la îndemână. Deși mulți preferă odorizantul de șifonier, majoritatea acestor soluții de uz casnic au un conținut ridicat de toxine și compuși organici care pot duce la probleme de sănătate, cum ar fi astmul sau alte boli de la nivelul sistemului respirator. Pentru a reduce aceste riscuri de îmbolnăvire, cel mai bine ar fi să vă orientați către alte produse sau metode mai naturale. Pomanderul poate fi soluția ideală pentru garderoba ta. Denumit de către francezi pomme d’ambre, prin traducere măr de chihlimbar, pomanderul este o minge făcută pentru parfumuri, folosită în trecut ca protecție împotriva infecției de ciumă sau doar ca obiect pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

Pomandrele erau atârnate de un lanț de gât sau de centură și erau de obicei perforate din aur sau argint, într-o varietate de tehnici. Luați o portocală și câteva cuișoare. Fiți creativ și aranjațile în diamante, cercuri sau alte modele. Pe măsură ce portocala se usucă, va elibera un parfum delicat, ușor picant. Pentru a vă agăța pomanderul, treceți un fir lung prin portocală,  faceți un nod în partea de jos și o buclă în partea de sus pentru a putea fi atârnat, iar dacă doriți să aibă un aspect mai creativ, puteți lega panglică roșie în jurul acestuia.

Related Post

Leave A Comment