Cursuri

Cum poti invinge frica? (4 metode eficiente de a elimina frica din viata ta)

Posted by andrei

Te-ai gandit vreodata ca ti-e frica de frica in sine? Ea se ascunde sub diferite idei in mintea nostra si ne face sa fim anxiosi. Ritmul stresant in care ne traim viata are ca efect prezenta constanta a fricii, ce poate duce mai tarziu la depresie.

 

Cum poti invinge frica?

   1. Identifica sursa fricii

Nu iti fie teama. Constientizeaza sursa fricii si asa te vei elibera. De exemplu, ti-e frica ca persoana iubita te va parasi? Asta inseamna, de fapt, ca nu te apreciezi si nu te iubesti pe tine.

Nu stii ce se va intampla pe viitor, insa simta-te bine in pielea ta. Astfel, te vei respecta mai mult si te vei bucura cu adevarat de relatia voastra.

    2. Gaseste solutii

Frica inseamna ca te gandesti la consecintele unei situatii si nu te concentrezi la solutiile care sa rezolve acea problema.

Foloseste aceasta abordare data viitoare cand te confrunti cu o situatie dificila. Vei elimina treptat din gradul de frica daca mintea se va preocupa cu gasirea celor mai potrivite solutii.

  1. Nu uita cine esti

Frica este sursa din care se hranesc depresia si anxietatea. Daca tot timpul iti faci griji de ceva, uiti de calitatile tale si de lucrurile care te fac fericit.

De ce ii permiti fricii sa ocupe asa de mult timp in viata ta? Petrece mai bine acel timp facand ceva care iti place. In timpul saptamanii este mai greu sa faci asta, insa in weekend nu ai nici o scuza.

Gateste o noua reteta, alearga prin parc sau danseaza prin casa. Orice te face sa te simti din nou tu!

  1. Petrece timp cu cei dragi

Problemele de la serviciu si grija facturilor sunt cele mai comune surse de frica. Ai nevoie de ceva  care sa iti ofere o putere interioara. Persoana iubita, familia si prietenii sunt cele mai bune izvoare prin care putem sa ne incarcam sufletul si sa avem din nou puterea necesara de a confrunta situatiile stresante.

 

Elimina frica din viata ta! Compania celor dragi, pasiunile tale si pretuirea ta ca persoana te pot ajuta sa combati cu eficitate frica din viata ta.

 

 

 

 

Related Post

Leave A Comment