Cursuri

Cum sa ai o memorie mai buna (incearca aceste 5 metode)

Posted by andrei

Stilul nostru de lucru in ziua de astazi implica multitasking. Folosim remindere peste remindere, dar, la un moment dat, acestea ne streseaza si nu le mai bagam in seama. Ar trebui sa ne bazam tot pe memoria noastra si sa avem grija de sanatatea noastra psihica.

Cum poti avea o memorie mai buna?

 1.Exercitii pentru creier

Facem exercitii fizice pentru binele corpului nostru. Acelasi principiu este valabil si pentru creier. Ce exercitii mentale poti face?

  • Invata o limba straina. Cei care vorbesc mai multe limbi straine isi mentin vitalitatea creierului si se bucura de o memorie mai buna.
  • Inchide GPS-ul. Cand pleci de la birou, incearca o noua varianta de a ajunge acasa si fara sa folosesti GPS-ul. Foloseste-te de abilitatile mentale si de un nou drum pentru a stimula hipocampul si cortexul.
  • Citeste romane politiste pentru a incerca sa descoperi vinovatul inainte de a termina cartea. Sigur, iti vei pune mintea la contributie pentru a intelege intrigile si rezolva misterul.

2.Alimentatia

Conteaza si ce mancam. Pentru a spori capacitatea de memorare, include in meniul tau alimente precum: peste (bogat in acizi grasi omega-3), avocado, fructe de padure, oua, ciocolata neagra, legume cu frunze verzi, ulei de masline, turmeric etc.

3.Evita pe cat posibil zaharul

S-a descoperit ca zaharul rafinat este un factor responsabil de aparitia depresiei si a tulburarilor de invatare.

Nivelurile ridicate de zahar din sange duc la scaderea activitatii din hipocamp,   acea parte a creierului ce a fost asociata cu memoria.

4.Tine stresul in sah

Stresul este unul dintre cei mai mari dusmani ai creierului. Odata cu trecerea timpului, stresul cronic distruge celulele nervoase si afecteaza hipocampul (zona responsabila cu formarea de ganduri noi si cu pastrarea amintirilor)

In plus, stresul a fost asociat cu pierderea memoriei.

Cum poti combate stresul?

  • stabileste niste obiective rezonabile si realistice
  • invata sa spui nu
  • exprimati sentimentele cu voce tare si nu le mai tine incatusate in interiorul tau
  • rezolva pe rand sarcinile si incearca sa elimini abordarea de multitasking
  • creeaza un echilibru intre munca si timpul liber

 

5.Bea cafeaua in mod strategic

Cofeina stimuleaza memoria, productivitatea, concentrarea si influenteaza starea de spirit.  Cea mai buna cafea atat ca efect productiv, cat si ca aroma este cafeaua rasnita proaspat.

Insa, pentru a te bucura de efectele pozitive ale cafelei, consuma aceasta licoare cu moderatie si nu depasi 3 cani pe zi.

 

O memorie buna este un semn ca avem grija de sanatatea noastra psihica. Antreneaza constant memoria! Te va ajuta sa faci conexiunile necesare pentru a rezolva mai eficient situatiile din viata ta.

 

Related Post

Leave A Comment