Uncategorized

Cum sunt recoletate celule stem

Posted by andrei

In momentul in care un copil se naste, colectarea de celule stem si stocarea sangelui din cordonul ombilical a devenit o practica tot mai frecventa. Motivul pentru care s-a ajuns la acest lucru este determinat de faptul ca celulele continute de sangele din cordonul ombilical au o valoare terapeutica in tratamentul afectiunilor maligne si non-maligne ale sangelui, cat si pentru bolile sistemului imunitar.

Incepand cu anul 2009, Stem Sure le-a oferit parintior posibilitatea de a beneficia de servicii medicale la standarde europene in domeniul recoltarii de celule stem hematopoietice si mezenchimale.

Daca va doriti sa deveniti parinte, este foarte util sa luati la cunostinta de toate informatiile puse la dispozitie de Stem Sure, astfel incat sa puteti lua o decizie cat mai corecta cu privire la ceea ce puteti face cu sangele provenit din cordonul ombilical al nou-nascutului.

Daca nasterea copilului si taierea cordonului ombilical, o cantitate de sange ramane in vasele de sange ale placentei si in portiunea din cordonul ombilical care ramane atasata la acesta, iar dupa nastere, copilul nu mai are nevoie de acest sange suplimentar. Sangele care provine din cordonul ombilical contine toate elementele sangelui, respectiv globule rosii, globule albe, trombocite si plasma, cat si celule stem hematopoietice care sunt asemanatoare cu cele din maduva osoasa.

Un alt motiv pentru care parintii pot opta pentru recoltarea de celule stem este datorita faptului ca acestea au o potential foarte mare de a se dezvolta in mai multe tipuri diferite de celule din organism pe parcursul vietii. Acestea au capacitatea de a functiona ca un sistem reparator intern si se divid astfel incat sa ajute la refacerea de alte celule. Acesta este si motivul pentru care celulele stem pot fi optiuni de tratament pentru o mare diversitate de boli.

Celulele stem hematopoietice recoltate la nastere sunt celule sanguine care dau nastere la altele. Acestea sunt vitale pentru organismul uman si sunt de trei tipuri: celule sanguine rosii care au rolul de a transporta oxigenul prin intreg corpul, celule sanguine albe, care fac parte din sistemul imunitar cu rol in apararea organismului impotriva bolilor infectioase, cum ar fi celulele tumorale si ultima categorie sunt trombocitele care sunt implicate in procesul fiziologic care opreste sangerarea.

In momentul de fata, transplantul de celule stem hematopoietice este singurul tratament disponibil pentru pacientii cu afectiuni sanguine si ale sistemului imunitar, precum, mieloamele, leucemia, limfoamele si sindromul mieloproliferativ.

Pana in prezent Stem Sure a eliberat 10 probe stocate cu care s-au efectuat 10 transplanturi reusite. Pe de alta parte, au fost efectuate cu succes peste 4000 de transplanturi de maduva cu probe care au fost eliberate de Biovault, banca de celule stem din Marea Britanie. De asemenea, toate probele recoltate sunt procesate intr-un laborator care detine acreditarea JACIE, adica, probele sunt acceptate la nivel international pentru efectuarea de transplant oriunde in lume.

In concluzie, Stem Sure va poate oferi tot suportul de care aveti nevoie astfel incat sa puteti lua cele mai bune decizii cu privire la sanatatea bebelusului dumneavoastra si a celor dragi.

Related Post

Leave A Comment