Uncategorized

Data la care se va naște copilul tău este mult mai ușor de aflat

Posted by andrei

Sarcina este unul dintre cele mai importante momente din viața unei femei. Instinctele ei materne, care până acum au fost conservate, încep să se dezvolt, iar întreaga viață a tinerilor părinți capătă un alt sens. Astfel, după cele nouă luni de așteptare, proaspeții părinți fac cunoștință pentru prima dată cu copilul lor, iar sentimentul este unul de nedescris. Multe doamne și domnișoare nu mai au însă răbdare până în momentul în care doctorul le poate spune când se va naște bebelușul și apelează la un calculator pentru data nașterii. Aceasta metodă este una simplă, eficientă și extrem de utilizată de toate mamele curioase din lume. Sarcina este, totodată împărțită în trei trimestre, iar fiecare dintre ele, influențează, într-un fel sau altul momentul la care copilul va veni pe lume.

Trimestrul I

Primul trimestru al sarcinii este format din primele 12 săptămâni. În această perioadă se vor petrece schimbări hormonale intense, care vor influența și primul semn al sarcinii și anume lipsa menstruație. Ulterior, acest trimestru este marcat de stări de oboseala, dureri de cap, vărsături, scădere în greutate si pofte neobișnuite în alimentație. Cu toate acestea, este foarte important ca în această perioadă viitoarele mămici să nu se sperie, iar informațiile de pe clubulbebelusilor.ro sunt menită să le ajută să înțeleagă că aceste stări sunt perfect normle pentru orice femeie însărcinată.

Trimestrul II

Al doilea trimestru, format din săptămânile 13-28, este considerat a fi și cel mai lung din perioada sarcinii. Aceasta este perioada în care va începe umflarea ușoară a stomacului, deci și perioada în care sarcina va deveni vizibilă. Tot acum apar și simptomele fizice precum durerea de spate, de picioare sau a șoldurilor, mâncărimea pe tot corpul sau vergeturile pe abdomen. În această perioadă este foarte important ca viitoarea mămică să fie susținută, în special de tatăl copilului, pentru că fiind și cel mai lung trimestru, acesta presupune foarte mult stres.

Trimestrul III

Ultimele 12 săptămâni ale sarcinii sunt perioada cea mai semnificativă de creștere a copilului, iar acum vor apărea și schimbările fizice extrem de evidente la mamă. În aceste momente, copilul creste într-un ritm mult mai alert, iar acest lucru va provoca dureri suplimentare de spate. Pe site-ul clubulbebelusilor.ro, mămicile pot găsi foarte multe informații despre tot ceea ce le-ar putea ajuta să depășească aceste dureri mai ușor. Un prim pas ar fi exercițiile fizice care vor fi benefice atât pentru femeile însărcinate, cât și pentru făt, pentru că vor ajuta la buna dezvoltare a acestora.

Clubul Bebelușilor te poate ajuta să calculezi data nașterii

Data nașterii poate fi calculată foarte ușor de mămici, însă aceasta poate fi influențată de diverși factori care pot apărea pe parcursul celor trei trimestre. Din acest motiv este recomandat ca femeile să monitorizeze sarcina corespunzător, prin intermediul ecografiilor lunare și să respecte sfaturile medicului ginecolog.

Related Post

Leave A Comment