Uncategorized

De acum stiu ce fel de vin vreau sa servesc diseara

Posted by andrei

Considerat a fi deopotriva un sortiment mai usor si mai facil de asociat de catre experti, vinul alb se remarca printr-o serie de caracteristici ce il disting de restul soiurilor, pentru ca mai apoi, in functie de tipul de struguri ce predomina, acesta sa capete noi trasaturi care sa il evidentieze. Primul aspect care face diferenta este bineinteles lipsa taninurilor, compusi ce contribuie atat la culoarea cat si la aroma bauturii. De asemenea, in ceea ce priveste colectionarea acestuia, putem afirma faptul ca proprietatea acestuia de a oxida intr-un interval mult mai scurt de timp nu il recomanda spre a fi tinut la maturat prea mult timp.

Despre procedeul de producere a vinului

Desi in ceea ce priveste procesele tehnologice realizate pentru a obtine produsul finit, vinul alb se deosebeste pe a locuri de cel rosu, putem afirma faptul ca etapele urmate sunt mai mult sau mai putin aceleasi, toate ducand la obtinerea materiei prime, si anume mustul. Din acest punct, actiunea cea mai importanta ce stabileste gustul si caracteristicile bauturii este reprezentata de procesul de fermentare. Astfel, procedura la care este supus mustul provenit din strugurii albi presupune maturarea timp de 15-20 zile la o temperatura mai scazuta decât cea utilizata pentru vinurile rosii, si anume 15-22 grade, avand rolul de a prezerva aromele autentice cultivate odata cu boabele de struguri.

Cum obtinem diferitele tipuri de vin

In ceea ce priveste procesul de fermentatie aplicat unui vin alb demidulce, acesta trebuie oprit prin varii metode, de la scaderea suplimentara a temperaturii la adaugarea de dioxid de sulf. In ceea ce priveste procedurile de depozitare, indiferent de tipul de vin, toate au indicatia de pastrare la temperaturi de 8-10 grade, momentul cel mai indicat pentru imbuteliere fiind dupa un procedeu de maturare de 7-8 luni. De asemenea, pentru ca vinul sa atinga aroma deplina si conditiile optime de servire, acesta trebuie sa mai petreaca acelasi numar de luni in sticle.

Despre vinurile albe demidulci Budureasca

Renumita pentru numeroasele sortimente disponibile in cadrul magazinului sau online, crama Budureasca este unul dintre cei mai de seama reprezentanti ai producatorul or autohtoni de vin. Daca si dumnevoastra doriti sa savurati un vin alb demidulce de cea mai buna calitate puteti alege dintre soiurile pure, si anume Muscat Ottonel sau Tamaioasa Romaneasca, ambele din gama Bristena sau, in cazul in care doriti sa experimentati o paleta inedita puteti opta pentru un cupaj precum Fume sau Oro Manisa. In ceea ce priveste modalitatile de servire corecta, ce potenteaza gustul si releva aroma caracteristica la adevaratul sau potential, se recomanda racirea acestuia la o temperatura de 10-12 grade, din pahare cu picior, in forma de lalea si asociat fructelor, ciocolatei si deserturilor in general sau chiar preparatelor din paste sau pui.

Related Post

Leave A Comment