Uncategorized

De ce le este frică copiilor să se tundă?

Posted by andrei

Când ești părinte vrei ca lucrurile să rămâne neschimbate, să oprești timpul și să te bucuri de cei mici în fiecare minut al zilei. Din păcate, vine o vreme când trebuie să te confrunți cu situații de criză în care răbdarea ta despre care aveai impresia că nu se va termina niciodată, acum dă semne că e pe sfârșite. Ajungi să regreți tonul cu care ai spus anumite cuvinte sau privirile dușmănoase cu care ai alimentat plânsetul celui mic. Însă ce poți face când copilul tău refuză cu desăvârșire să se tundă? Cum îl poți convinge să facă ceea ce îți dorești? Cum scapi de remușcările de peste zi? Să fii părinte nu e o treabă ușoară nici pe departe, mai ales dacă te confrunți cu un caracter care îți seamănă întru totul.

În urmă cu aproximativ două luni nu putem înțelege sub nicio formă ce motive ar fi putut avea fiul meu de nu voia să se tundă. Ulterior, după lupte îndelungate între ceea ce voiam eu și ceea ce voia el, am ajuns la o concluzie: foarfecele este dușmanul copiilor. Cu toate că i-am înțeles temerile și așteptările, nu știam cum să combat această frică de a merge la frizer. În zilele ce au urmat, am petrecut ore în șir pe internet căutând cel mai prietenos coafor copii București. Am ajuns la Baby Paint Salon datorită sugestiilor primite pe forumuri cu părinți de la alte mame care au trecut prin aceeași experiență ca mine.

Când am călcat pentru prima dată în acel salon, înțelesesem imediat de ce contează atât de mult ca unele servicii pentru copii să fie oferite într-un spațiu special amenajat. Scaunul în formă de mașinuță, personalul calificat, starea de spirit pe care mi-au transmis-o doamnele și atmosfera prietenoasă au făcut ca Matei să uite de ceea ce îl îngrozea. Am putut să-mi beau cafeaua liniștită fără să mă agit ca un titirez cum obișnuiam să fac înainte. M-am bucurat că în sfârșit cel mic nu mai reacționează impulsiv când este atins de străini.

Dacă am învățat un lucru din toată această experiență este acela că nu poți forța un copil să ia decizii de oameni mari fără să le îndulcești puțin. Apropo, bomboanele de la Baby Paint Salon sunt un deliciu: mai multă energie pentru mami și încă un motiv în plus pentru cel mic să stea liniștit. Recompensele dulci sunt bune din când în când, mai ales dacă efortul din partea celui mic presupune numeroase încercări de acomodare și înțelegere. Ei bine, sunt mândră de Matei și de felul în care a spus „da” unui lucru care îl îngrozea. Le mulțumesc și celor de la Baby Paint Salon pentru răbdarea cu care au gestionat situația.

Related Post

Leave A Comment