Lifestyle

De ce trebuie sa mergi in Portugalia

Posted by andrei

Lisabona reprezinta cel mai vizitat oras si capitala Portugaliei, fiind cunoscut in toata lumea pentru vremea prietenoasa, monumentele istorice, muzeele, galeriile de arta si nenumaratele activitati. Pot fi explorate stradutele inguste, centrul vechi, zonele de promenada si la fiecare colt se gaseste cate o noua surpriza pentru curiosi, motiv pentru care oricine poate alege un sejur in Lisabona prin Aerotravel. Ofertele sunt atractive si acum e mai accesibila ca niciodata pregatirea unei vacantei de neuitat in inima Portugaliei.

Alfama

Aceasta este cea mai veche zona din centrul istoric al Lisabonei, motiv pentru care este de la sine inteles ca la tot pasul se gasesc nenumarate atractii, monumente arhitecturale, cladiri vechi ce atesta trecutul maur al orasului. Totodata, aici sunt organizate periodic evenimente culturale si festivaluri, si tot aici se gasesc cateva puncte de observare de unde pot fi admirate frumusetile orasului.

Turnul Belem

Fara indoiala, acesta este unul dintre cele mai emblematice monumente istorice din Lisabona si aminteste de perioada in care din Lisabona plecau marii navigatori in expeditii in toata lumea in urma cu cateva sute de ani. Turnul a fost construit la incepul anilor 1500 cand avea rol de fortareata, iar la acea vreme era amplasat chiar in mijlocul apei care, intre timp, s-a retras. Fatada sa este frumos ornata cu mai multe motive, iar in interior sunt gazduite mai multe camere ce pot fi vizitate.

Castelul Sf. George

De asemenea, cine alege un sejur in Lisabona prin Aerotravel nu are cum sa rateze castelul Sf. George, care este amplasat in varful unui deal, deasupra zonei Alfama. Constructia aminteste de perioada in care Lisabona se afla sub conducerea maurilor, insa locul fusese fortificat inca din urma cu cateva sute de ani de catre romani si vizigoti, motiv pentru care pasionatii de istorie vor fi atrasi de acest loc.

Related Post

Leave A Comment