Uncategorized

Imprimare DTG

Posted by andrei

La Agrafa Print ne dorim sa fim mereu la curent cu noile tehnologii de imprimare si de aceea investim constant in achizitionarea echipamentelor si masinariilor de ultima generatie care sa ne ajute sa putem asigura materializarea oricarei idei pe care clientii nostri o au, fara a intampina impedimente de natura tehnica, cu sigura conditie ca acestea sa fie fezabila si sa aiba un concept solid la baza.

Printuri digitale color

In aceasta nota, in ultimul an, am adoptat cea mai noua tehnologie de imprimare a textilelor si anume imprimare DTG (direct to garmet) cu ajutorul ultimei versiuni de imprimata de acest tip lansata pe piata, inprimanta GTX Pro Bulk. Noutatea consta in cresterea vitezei de imprimare, direct proportional cu volumul de materiale, sporirea calitatatii de imprimare, reducand la minim riscul de eroare, cat si facilitatea utilizarii acesteia, comparativ cu modelele anterioare. In plus, aceasta are un impact pozitiv asupra mediului, utilizand exclusiv cerneluri ecologice si totodata reducand semnificativ cantitatea deseurilor rezultate in urma imprimarii.

Aceasta metoda de imprimare presupune plasarea imprimeului direct pe materialul textil, conferindu-i o rezistenta sporita. Mai exact, cerneala patrunde direct in adancul fibrei, fara a afecta calitatea si finetea materialului. Acest procedeu confera garantia ca cerneala va ramane impregnata in tesatura, eliminand riscul deteriorarii sau decolorarii imprimeului, ca in cazul celor care erau realizate prin lipire la supafata materialului.

Un alt avantaj pe care il implica aceasta varianta este dat de posibilitatile nelimitate in ceea ce priveste complexitatea modelului sau numarul de culori utilizate. In cazul altor tehnologii, modele ce implicau detalii foarte fine sau ce presupuneau prea multe culori nu puteau fi realizate in totalitate din cauza unor limitari tehnologice. In cazul imprimarii DTG acest aspect este eliminat complet, orice idee, oricat de complexa, putand fi acum pusa in practica.

Un alt element care sustine faptul ca aceasta metoda ar putea fi cea mai buna alegere in materie de imprimeuri textile este faptul ca pot fi realizate si volume mici de produse datorita faptului ca procedeul in sine nu necesita efectuarea unor pregatiri specifice in prealabil. Alte tehnologii conditionau alegerea clientului prin impunerea unui numar minim de produse care sa fie realizate. Acest lucru era cauzat de faptul ca mecanismele aveau nevoie de anumite configurari specifice fiecarui produs in parte. Realizarea unui numar prea mic de bucati ar fi implicat costuri si pierderi de materie prima mult prea mari, fapt ce nu era rentabil pentru niciuna dintre partile implicate. In cazul de fata, nu mai exista aceasta limitare, clientul fiind cel care poate alege numarul produselor de care are nevoie spre a fi imprimate.

La Agrafa Prin cautam intotdeauna cele mai bune solutii pentru clientii nostri, dovada stand ultima investie, plasandu-ne, in prezent, ca fiind primii din Romania care au incercat aceasta tehnologie.

Related Post

Leave A Comment