Stiri din Tehnologie

Motorul Interntional al Anului 2017

Posted by andrei

Putine persoane s-au asteptat, dar premiul de motorul international al anului in 2017 a fost castigat de Ferrari, cu al sau motor de 3.9 litri biturbo V8, cu care sunt echipate modelele 488 GTB si Spider. Ferrari a castigat aceasta distinctie si anul trecut, insa in 2017 se astepta ca germanii sa le ia fata italienilor, ceea ce s-a intamplat totusi la alte categorii de motoare. Cu alte cuvinte, cel mai performant motor al acestui an este cel amintit anterior, locul 2 fiind ocupat de Porsche cu al sau boxer in 4 litri echipat pe modelele 911 si versiunile aferente, iar pe locul 3 se afla Mercedes AMG cu al sau motor tot de 4 litri biturbo V8 instalat pe toate masinile din seria AMG.

Noutate

Si cel mai nou motor al anului a fost un premiu ravnit, iar acesta a fost obtinut de Honda, cu al sau 3.5 litri hibrid electric benzina folosit pe Honda NSX, iar topul 3 este completat de motorul de 2 litri Diesel al celor de la Mercedes-Benz folosit pentru modelul E Class si de cel de 2.9 litri V6 biturbo al celor de la Fiat Chrysler, instalat pe Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Ecologic

Motorul ecologic al anului a fost castigat, asa cum era de asteptat, de Tesla pentru ca este electric in totalitate, iar topul este completat de motorul 1.5 in 3 cilindri hibrid electric benzina al celor de la BMW, folosit la modelul i8 si de motoarele full electric ale celor de la General Motors, instalate deocamdata doar pe Chevrolet Bolt.

Putere

O alta clasa importanta de motoare este cea intre 1.8 si 2 litri, iar aici locul 1 a fost ocupat de Porsche cu al sau 2 litri turbo echipat pe modelele 718 Boxster si Cayman, iar locul 2 de Mercedes Benz AMG cu motorul 2 litri turbo instalat pe versiunea AMG a anumitor modele precum A45, CLA45 sau GLA45, in timp ce locul 3 este ocupat de Audi, care a venit tot cu un motor de 2 litri, dar in 4 cilindri TFSI, folosit pentru modelele TT, S1, S3, S4, A5, A6, Q2, Seat Leon, Golf GTI, Passat, Beetle, Scirocco si multe altele.

Leave A Comment