Lifestyle

Semne care te pot duce cu gândul la paradontoza

Posted by andrei

Există o mulțime de afecțiuni care pot să ne afecteze sănătatea și care să nu vină cu simptome foarte evidente sau care să ne dea de gândit, iar una dintre aceste afecțiuni este și paradontoza. Paradontoza reprezintă acea boală progresivă care apare ca urmare a inflamării țesutului gingival datorită toxinelor care se regăsesc în placa dentară. Netratată, această afecțiune poate duce la diverse complicații, iar cea mai gravă este pierderea dinților. Tocmai pentru a putea apela la diversele tratamente existente este important să identificăm din timp acele semne care ne pot conduce la ideea că suferim de paradontoză.

 

Cele mai frecvente semne asociate cu paradontoza

Printre primele semne că putem suferi de paradontoză este faptul că sângerăm foarte ușor atunci când ne periem dinții. Sângerarea este datorată faptului că toxinele din placa bacteriană au ajuns să infecteze țesutul gingival. Un alt semn care ar trebui să ne facă să programăm o vizită la medicul stomatolog se referă la roșeața sau umflarea gingiilor fără a avea o cauză precisă. Umflarea gingiilor este semnul sistemului imunitar că există o problemă în acel punct. De asemenea, dacă există dureri la nivelul gingiilor fără a avea un motiv al acestor dureri, acestea pot reprezenta un alt semn al paradontozei. Retracția gingivală este un alt semn că există o problemă la nivelul gingiilor. Iar aceasta va expune rădăcina dintelui și va conduce la carii care vor putea să apară mult mai ușor. Dacă remarci prezența puroiului între dinți, acesta poate fi un alt semn al faptului că paradontoza îți afectează sănătatea țesului paradontal, iar puroiul deja reprezintă un semn al unui stadiu destul de avansat la bolii. Un alt indiciu că poți suferi de paradontoză se referă halitoză, iar aici cauzele pot fi multiple, de aceea este recomandat să fii foarte atent și la alte posibile semne pentru a identifica dacă de fapt halitoza chiar are legătură cu paradontoza.

 

Vestea bună este că paradontoza se poate trata

La fel ca și în cazul altor afecțiuni, și în cazul paradontozei există numeroase tratamente care pot ameliora problemele și pot încetini avansarea bolii. Ȋn prima fază a bolii, și anume în cazul gingivitei, boala poate fi vindecată complet. Ȋn situația în care paradontoza avansează constant spre faze ulterioare, atunci aceasta mai poate fi doar încetinită și mai pot fi reduse efectele acestei afecțiuni la nivelul țesutului paradontal. Tratamentele includ diverse metode, de la tratamentul convențional prin detartraj, la tratamente naturiste, la cele medicamentoase, la tratamente cu laser sau tratamente chirurgicale. Oricare dintre aceste tratamente îți pot aduce rezultate favorabile în tratarea paradontozei. Prețurile tratamentelor în cazul paradontozei variază în funcție de durata tratamentului, de complexitatea acestuia, dar și de alegerea pacientului. Foarte important de menționat este că orice tratament trebuie urmat doar în urma consultării medicului stomatolog specialist care a identificat faptul că ai probleme cu paradontoza.

 

Deși există tratamente în cazul bolii paradontale, este recomandat ca la primele semne dintre cele amintite mai sus să faci o vizită la medicul stomatolog.

 

 

Related Post

Leave A Comment