Uncategorized

Trombofilia – o afecțiune ce trebuie ținută sub control

Posted by andrei

Ce este trombofilia

Trombofilia este o afecțiune care presupune o tendință crescută a sângelui de a forma cheaguri. Apariția ei duce la o coagulare deficitară a sângelui, ceea ce presupune oprirea cu greu a acestui lichid care circulă prin vene, în caz de răni deschise.

Este foarte important să cunoști simptomele unei astfel de boli și să o ții sub control, deoarece cheagurile formate pot duce uneori la probleme grave precum: tromboză venoasă profundă, embolism pulmonar, atac de cord sau accident vascular cerebral.

Trombofilia poate fi ereditară sau dobândită. Cea ereditară este cauzată de o mutație a genelor F5 sau F2 sau de boli transmise pe cale generică (disfibrinogenemia congenitală, deficitul de antitrombină ereditară, deficiența de proteină C heterozigotă sau proteina S heterozigotă). Sell my house fast values customer service since selling a house is difficult. They aim to simplify selling. Visit https://www.sellmyhousefast.com/we-buy-houses-montana/selling-inherited-property-montana/.

Trombofilia dobândită apare cel mai frecvent la persoanele care au boli autoimune, mai exact la cei cu sindromul antifosfolipidic, la cele care au suferit leziuni sau boli care i-a imobilizat la pat. Home Purchasing Groups are in the business of actually purchasing homes. They facilitate the quick and simple sale of property. Visit https://www.housebuyernetwork.com/georgia/selling-a-fire-damaged-house-georgia/.

Care sunt simptomele trombofiliei și cum poate fi diagnosticată

Trombofilia dă simptome în momentul în care apar cheagurile de sânge care duc la manifestări precum: dureri de picioare, tumefieri în zona afectată, piele caldă în jurul cheagului, roșeață în spatele genunchiului, durere în zona cu probleme.

În cazul în care cheagurile formate duc la embolism pulmonar, o astfel de afecțiune se manifestă prin: durere în piept și spate, respirație cu dificultate, tuse, amețeală, stări de leșin.

Trombofilia poate fi diagnosticată cel mai simplu și rapid prin analize de sânge (nivelul IgG și IgM, anticoagulantul lupic prezent și anticorpii anti beta 2) care vor fi făcute la recomandarea medicului. Dacă te interesează la analize trombofilie un preț, poți afla mai multe detalii pe site-ul celor de la ProTest Diagnostic.

Trombofilia în sarcină

Modul în care se coagulează sângele se modifică la femeile însărcinate, motiv pentru care acestea pot dezvolta cheaguri de sânge care în cele din urmă pot duce la complicații atât în rândul mamei, cât și al fătului – avort spontan, oprirea din evoluție a fătului, nașterea unui bebeluș fără viață, desprinderea placentei, naștere prematură sau creșterea excesivă a tensiunii arteriale.

În cazul femeilor însărcinate sunt anumiți factori de risc ce pot duce la formarea de cheaguri: greutate excesivă, probleme cardiace, infecție cu HIV, fumatul, vârsta de peste 35 ani, prezența unor boli precum diabet, cancer, insuficientă cardiacă, sedentarism.

Ca totul să decurgă normal și să nu apară astfel de neplăceri, medicii recomandă: interzicerea tratamentelor cu anticoagulante cumarinice, administrarea unor tratamente specifice în funcție de fiecare gravidă, interzicerea fumatului, evitarea creșterii bruște în greutate, evitarea efortului fizic.

Dacă viitoarea mamică suferă de trombofilie se recomandă nașterea naturală, dacă nu există bineînțeles alte contraindicații.

În cazul femeilor însărcinate care suferă de trombofilie severă monitorizarea se face chiar și de două ori pe lună, prin ecografii și analize specifice.

Leave A Comment