Uncategorized

Urga

Posted by andrei

Urga este prajina aceea lunga cu care alearga ciobanii din stepa dupa animale. Din cand in cand, atunci cand mongolii vor sa faca dragoste cu sotiile lor, o implanteaza pe deal astfel incat sa se vada de departe si sa nu fie deranjati.
Combo traieste alaturi de sotia, mama sa si cei 3 copii intr-o iurta din mijlocul stepei. Creste animale si duce un trai linistit. Atunci cand insa apare rusul Serghei in vietile lor, chiar si pentru putin timp, suntem martori la trezirea complexitatii unui suflet din cele mai simple.
Mikhalkov reuseste, prin acest film, sa evidentieze legile nescrise ale unui popor care incearca sa traiasca precum stramosii lor, chiar si atunci cand dincolo de stepa civilizatia e martora unei revolutii ale progresului.

Iar tu, simple muritor, iti dai seama ca libertatea spiritului e mult mai importanta decat limitarile impuse de alti oameni. Il recomand din toata inima oricarui om ce are rabdarea sa vada dincolo de anumite scene pe care unii le-ar categorisi ca statice (regizori romani au incercat in unele filme sa caute profunzime in astfel de scene, dar probabil nu au sange rus in vene si nici Mikhalkov nu se numesc), sa traiasca alaturi de personaje drama dorului de casa si bucuria traiului alaturi de oamenii care te iubesc.
Foto

Related Post